Titsenbier

Oelegemse drankendiscount heeft een lokaal product in de aanbieding: Oelegems Titsenbier

Deze speciaalbier wordt sinds 1994 exclusief gebrouwen in samenwerking met Brouwerij Dupont en wordt alleen in onze winkel aangeboden.

Het Oelegems Titsenbier is verkrijgbaar in flessen van 75 cl en 33 cl.
Wij hebben tevens verschillende, mooie geschenkverpakkingen met deze speciale bier in ons assortiment.

Kom langs en maak kennis met deze bijzondere, ambachtelijk gebrouwen bier.

Oelegemse Titsenbier

Titsenbier ondergaat een hergisting in de fles en wordt op een traditionele en natuurlijke wijze geproduceerd. Het voldoet aan de normen van de biologische hygiëne. Titsenbier heeft een alcoholgehalte van 7,5% alc. Het bier is met gerst gebrouwen, de gerst komt uit de biologische landbouw (zonder chemische meststoffen en zonder chemische onkruidverdelgers), ook het mouten gebeurt volgens de biologische reglementering. Het Titsenbier wordt gebrouwen met water dat regelmatig onderworpen wordt aan analytische en microbiologische controles.

Al deze grondstoffen worden op natuurlijke wijze bewerkt en geen enkel chemisch additief wordt gebruikt voor de bewaring van Titsenbier.

Titsenbier verdraagt uitstekend het oud worden dankzij een reële hergisting die te midden van de fles plaatsheeft. Op keldertemperatuur kunnen de flessen talrijke maanden, zelfs verscheidene jaren, bewaard worden (de optimale waarde wordt verkregen tussen 6 en 12 maanden). Daarenboven is de werking van de gist de oorsprong van de evolutieve smaak van het Titsenbier.

Het bezinksel dat zich op de bodem van de fles bevindt bestaat uit gist. Daar het Titsenbier zeer verzadigd is (werking van de gist), willen wij u er op wijzen dat u de flessen niet moet schudden of ze niet aan een overdadige hittebron moet blootstellen.

Contacteer ons

Bij ons zijn alle klanten waardevol en wij bouwen graag een langdurige zakenrelatie met hen op. Dit houdt in dat u kunt rekenen op goede en persoonlijke service.
Kom bij ons langs, bekijk ons assortiment en laat u adviseren over de mogelijkheden.